Traditionele Seizoensafsluiting Alkmaar

2019-05-29

Beste leden en genodigden,

Woensdag 29 mei 2019 is de datum voor onze seizoensafsluiting van het verenigingsjaar 2018-2019. 

Het bestuur van de Vereniging Haags Verzekeringscentrum heeft voor u een leuk en culinair programma in petto. Wij verzamelen om 12.15u op het parkeerterrein van de Bijhorst te Wassenaar, vanwaar een luxe touringcar ons naar Alkmaar zal brengen (vertrek touringcar is stipt om 12.30u).

We starten met een vaartocht door de grachten van Alkmaar. Vanaf het water leren we onder begeleiding van een gids de stad kennen zoals die vroeger was en hoe die nu is. De tocht duurt een klein uurtje. Na de rondvaart maken we een stop voor koffie, thee en appeltaart in een horecagelegenheid in het centrum van de stad.

Vervolgens brengen we een bezoek aan het Hollands Kaasmuseum in het monumentale Waaggebouw. Het museum toont de lange historie van de bereidingen van zuivelproducten, die door de eeuwen heen zijn gehanteerd. Ook wordt de handel en het leven op het platteland getoond. Het museum beschikt over een grote  hoeveelheid historische gebruiksvoorwerpen, zoals kaaspersen. Een collectie schilderijen, die voor een deel bestaat uit vierentwintig portretten van Hollandse vrouwen uit de zestiende eeuw, zijn ook te zien. Tot slot krijgen we een kaasproeverij.

Hierna brengt de bus ons naar het hoofdkantoor van assuradeur Turien & Co in Alkmaar. We worden ontvangen voor een kleine lezing met aansluitend een gezellige borrel.

Na dit bezoek gaan we wederom per bus richting het Grand Café Pluim voor een heerlijk afsluitend diner waar het u aan niets zal ontbreken.

Geeft u eventuele dieetwensen s.v.p. op bij uw aanmelding.

Rond de klok van 22.30u vertrekken wij richting Wassenaar.

Aangezien er een maximaal aantal personen kan inschrijven, adviseren wij u dat snel te doen. De kosten voor deze dag zijn grotendeels voor rekening van de vereniging. Er wordt echter een bijdrage van €49,50 per persoon gevraagd.
U kunt zich voor de seizoensafsluiting aanmelden via de link in de kantlijn van deze pagina.

Graag tot de 29e mei!